Hoeveel tijd laat ik best tussen mijn lessen?

Een week is ideaal wanneer je de tijd vindt om thuis te oefenen. Voor mensen met een druk agenda is dit vaak niet haalbaar, speciaal voor hen is dit flexibele afsprakensysteem bedacht. Heb je veel vergaderingen of een zakenreis, dan boek je gewoon geen les in die drukke week.

Gevorderden kiezen vaak voor 2 lessen per maand. Maar de keuze is vrij!


Hoe regel ik de betaling voor een lessenreeks?

Bij inschrijving via het online agenda, kies je meteen de eerste lesdatum. Vervolgens zal er een e-mail worden verzonden met het volledige bedag en rekeningnummer voor bank-overschrijving. Je kan nu overschrjven!


Krijg ik een diploma?

De meeste mensen weten dit niet, maar in Vlaanderen bestaat er géén diploma in muziek via muziekacademies, DKO, privéles, enz. é

Je kan wél een getuigschrift aanvragen.

Een getuigschrift geen echter geen enkele toegang tot een job, of een professionele opleiding zoals een conservatorium. Conservatoria werken met toelatingsproeven, getuigschriften zijn er niet van toepassing.

Het gerucht dat academies van het Deeltijds Kunstonderwijs een erkend diploma afleveren, klopt dus niet.


Ik wil graag duolessen volgen, maar met wie?

Heb je geen vriend of vriendin die samen met jou de duoles wil volgen, informeer eens of er iemand op onze wachtlijst staat.


Ik wil voor het eerst beginnen en ben reeds volwassene, maar kan dat wel? Kan ik nog wel leren?

Natuurlijk! Vele volwassenen kwamen hier op de les en stonden versteld van hun kunnen. Heb gewoon het vertrouwen, later beginnen heeft ook bepaalde voordelen: je hebt al veel meer muziek gehoord nu, dan toen je een kind was. De context van beter te weten wat muziek is, welke stijlen bestaan er, enz. heeft een grotere impact dan je zou denken.


Mijn kind is jonger dan 10 jaar, kunnen we een uitzondering maken op leeftijd?

Neem rechtstreeks contact op, wanneer de wens rechtstreeks van het kind zelf komt, dan kan dit kind in bepaalde gevallen toch al les komen volgen.


Mijn kind is heel enthousiast over de lessen, maar thuis speelt hij/zij nooit uit zichzelf. Kan mijn kind zo verder?

Dit is een veelgehoorde vraag, mijn ervaring na 20 jaar lesgeven is dat slechts 1% van de kinderen echt zelf initiatief neemt om thuis gitaar, drums of ukelele te spelen. Tokkelinstrumenten en slaginstrumenten hebben een grotere barrière, hun ouders brengen best op een positieve manier de oefenmomenten tot stand.

Overschat het oefenen ook niet. Heel veel tieners of twintigers die destijds bij ons les hebben gevolgd toen zij nog kind waren, richten later een bandje op, sommigen starten een professionele muziekopleiding of muziekcarrière. Ze kunnen dan terugvallen op hun goede instrumenttechniek en inzicht uit hun kindertijd.

Wij geloven erin dat ouders kunnen ondersteunen door aan te moedigen, vragen te stellen, belangstelling te tonen. Maar wanneer ouders er teveel een verplichting van maken voor hun kind, is de pret er vaak af. Het gevolg zie ik dan vaak in het kind dat als puber absoluut een andere, nieuwe hobby kiest om zich af te zetten tegen de ouders.

De aanbeveling voor ouders is: ondersteun wél, maar laat de keuze grotendeels bij het kind zelf. Je zal ervan vesteld staan hoeveel je kind kan leren in enkele jaren, zonder extreme en overdreven oefensessies.


Ik huur bij Mrs. Parker School een instrument waarover ik erg enthousiast ben en zou nu graag een eigen instrument kopen. Is het een goed idee om hetzelfde type/model te zoeken?

Nee, vraag zeker advies tijdens je les want jouw Mrs. Parker-huur-instrument is namelijk 'getuned' met verschillende kwalitatieve onderdelen. Dat zie je niet meteen, maar we hebben er verbeteringen bij aangebracht t.o.v. het standaardmodel (betere bruggen en kammer, afstelling, andere hardware, vellen,...)


Mijn afspraken liggen vast, maar ik wil een les verplaatsen. Kan dat?

Ja, tot 8 dagen vooraf is de lesplanning open voor wijzigingen. Dit geldt niet voor duolessen, tenzij deze duoles tezamen met een gezinslid is.

     1. Ga naar je e-mail waarin de lesafspraak staat.

( Ben je deze e-mail verloren, klik dan bij de pagina afspraak maken op de link voor 'data van mijn lessen vergeten'. Er wordt dan automatisch een nieuwe een e-mail naar jou verstuurd met de actuele afsprakenplanning. )

     2. Klik naast de datum op het woord 'wijzigen'.

     3. Annuleer de les

     4. Kies een vervang-afspraak


Als ik zou vergeten naar mijn afspraak te komen, ben ik die dan kwijt?

Inderdaad, wie vergeet te komen, kan die les niet recupereren. Maar sinds herinnerings-email gebeurt het nog zelden dat een leerling zijn les vergeet.


Ik ben ziek, maar kan de les niet meer online wijzigen omdat de 8 dagen-termijn is verstreken.

     1. Verwittig je ziekte vooraf, het is inderdaad beter om niet te komen wanneer je ziek bent.

      2.  Vier keer per jaar is er een zaterdag waarop studenten hun afwezigheid-door-ziekte kunnen inhalen. Noteer deze data alvast in je agenda. Je boekt deze inhaal-les online met de datum van ziekte in het veld opmerking.


Ik wil muziek leren spelen maar niet eender wat, mijn droom is heel specifiek.

Leuk! In dit geval kies je zeker voor privéles. We werken eraan om deze droom te verwezelijken!


Ik ben minderjarig en zou graag de herinnering-mails op mijn eigen e-mailadres ontvangen, of zou me zelf willen inschrijven voor lessen

Nee, voor minderjarige studenten moet het account door een ouder of voorgd worden aangemaakt, zodat deze een overzicht kan behouden van het aantal lessen en de betalingen. Ouders van minderjarige studenten die zelf naar de les komen, bezorgen dus zeker de lesdata aan de student!


F.A.Q.