Home

FAQ

Afspraak

Tarieven

De ukelele is een klein instrument met 4 snaren uit de gitaarfamilie. Het duikt tegenwoordig overal op en is vooral een niet te moeilijk maar toch volwaardig instrument!

Mrs. Parker School is sinds 2006 pionier in het geven van gespecialiseerde ukelele lessen, waarvoor geïnteresseerden tot Antwerpen reisden vanuit heel België en Nederland. Wie bevlogen is, specialiseert zich hier in een repertoire uit allerlei stijlen zoals de jazz, pop, Franse chanson, klassiek en veel meer. Maar ook voor de basics ben je meer dan welkom!

In je privéles of duoles ukelele werk je aan je eigen muzikale doelstellingen.

Voor de absolute beginner tot de gevorderde speler, vanaf 7 jaar tot volwassen.

De lessen zijn positief en efficiënt, de begeleiding is pedagogisch verfijnd en gespecialiseerd.

Je volgt je les bij Bette Cryns, master in Music en expert in het lesgeven voor persoonlijke ukelele trajecten. De nadruk ligt op helder inzicht in de basis, juiste ukelele-techniek en vingerbuiging, creativiteit, variatie, zelfstandigheid, positieve attitude.

Je zal veel plezier beleven aan je ukelele lessen! Jouw lesmoment wordt misschien wel het hoogtepunt van je week.Voor welk model ukelele kan je hier les volgen? Voor alle modellen; dat zijn de sopraan-ukelele, concert-ukelele, tenor-ukelele en bariton-ukelele.

We bespreken tijdens je lessen ukelele wat je wil leren en hoe je efficiënt aanleert. Je kan hier kortstondig les volgen of je jarenlang in de ukelele verdiepen.
Na het leren van de basistechniek, komt het spelen van akkoorden aan bod. Het is aan te raden om les te volgen over akkoordgrepen, zelfs voor spelers die daarna als ukelele-autodidact willen verder leren.

De akoordgrepen dienen op motorisch gebied zo goed mogelijk worden aangeleerd vanaf het begin, om geen verkeerde grepen te moeten afleren. Het volgen van lessen in de beginfase is heel efficiënt en je zal beloond worden door je soepele speeltechniek!

Wat in je ukelele-les aan bod kan komen:

- pop, jazz, chanson, klassiekers, kinderliedjes,... leren interpreteren voor ukelele

- ukelele akkoorden over de hele hals, bv. verscheidene liggingen van het C-akkoord

- ukelele strumming patronen down, up; met uitbreiding van rusten

- stabiele houding van de ukelele, correcte vingerbuiging

- tips over het vinden van goede partituren

- tokkelpatronen, aanmoediging tot zoeken van eigen patronen


Er zijn geen examens en geen puntensystemen verbonden aan jouw ukelele-lessen, we leren in een veilige context van vertrouwen en evenwaardigheid. Indien gewenst kan je toewerken naar een getuigschrift ukelele van Mrs. Parker School.

De planning van je ukelele-lessen kan flexibel verlopen, waardoor je de vrijheid hebt om op je eigen tempo te leren.

Je kan meteen een datum kiezen om te beginnen met je ukelele-les of een (gratis) intakegesprek door je startdatum te kiezen in de 24/24 beschikbare online agenda.


Tarieven ukelele-les


> Ook kan ukelele de basis vormen voor het individueel Traject Hoogbegaafd. Lees daarover alles op de pagina over hoogbegaafdheid.


> Ukelele huren


Ukelele lessen

Akkoorden voor ukelele en meer

google69b4a616f89ec297.html